Dry needling bij lage rugpijn

Dry needling bij lage rugpijn

Dry needling is een behandeltechniek waarbij een zeer fijne naald in een triggerpunt wordt ingebracht. Door te werken op de triggerpunten wordt getracht de pijn te verminderen en mobiliteit te verbeteren.

Pijnverlichting

Door te werken op de triggerpunten zal de spierspanning verminderen. De gecreëerde ontspanning zal leiden tot pijndemping. Dit effect kan soms, verschillend van persoon tot persoon, direct optreden.

Verbeteren van mobiliteit

Bijkomend zorgt de spierontspanning en pijndemping voor een vergrotte mobiliteit. De mogelijkheid om vrij te kunnen bewegen is noodzakelijk voor het dagelijks functioneren en bevordert het herstel.

Verhoogde doorbloeding

Dry needling vergroot de doorbloeding van spier. Hierdoor zal de spier meer zuurstof krijgen en wordt de afvoer van afvalstoffen ondersteunt. Dit bevordert het genezingsproces van het weefsel en verlaagd de ontstekingsfactoren. Ontstekingsfactoren kunnen namelijk plotse hevige lage rugpijn geven.

Verlaagde medicatie-inname

Bovenstaande voordelen kunnen leiden tot een lagere nood aan medicatie. Dit is op zijn beurt dan weer beter voor de organen (bijvoorbeeld lever en nieren) en de spijsvertering.

 

Conclusie

Dry needling bij lage rugpijn is een behandelmethode die aanzienlijke aandacht heeft gekregen in de medische gemeenschap. Hoewel er enige mate van onderzoek en klinische ervaring is geweest met betrekking tot de effectiviteit ervan, blijft het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het trekken van definitieve conclusies. Verschillende studies hebben positieve resultaten aangetoond in termen van pijnvermindering en verbeterde functionaliteit bij patiënten met lage rugpijn na dry needling. Deze resultaten suggereren dat het een waardevolle aanvullende interventie kan zijn bij de behandeling van deze aandoening.

Heeft u last van lage rugpijn?

MAAK EEN AFSPRAAK

GERELATEERDE ARTIKELS

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.