Op zoek naar een kinesist in Boechout? Welkom bij Kiné Atelier!

Heeft u last van een bepaalde blessure, aandoening of pathologie? Samen zoeken we naar de juiste oplossing! Als kinesist in de buurt van Boechout bekijken we het lichaam in ruime zin en met een gerichte behandeling bekomen we het best mogelijke resultaat.

Kinesisten in Mortsel - Kinesitherapie, Manuele therapie en Dry needling - Kiné Atelier

“Als kinesist in Boechout zoeken we samen naar een pijnvrije oplossing!”

Ons team bestaat uit Amelie en Kristof, beiden gepassioneerd en gedreven in het vak kinesitherapie. Ze proberen telkens innovatief te werken en scholen zich bij om up-to-date te blijven. Elk hebben ze hun specialiteiten en dit maakt hen een sterk team. Onze patiënten zijn onze prioriteit nummer 1 en vinden een individuele aanpak belangrijk! Kiné Atelier, in de buurt van Edegem, staat altijd klaar om samen naar een pijnvrije oplossing te zoeken!

– Amelie & Kristof –

OP ZOEK NAAR EEN KINESIST IN BOECHOUT? HIERMEE KUNNEN WE U HELPEN!

Kiné Atelier in Boechout biedt een behandeling op maat. Elk lichaam is uniek en heeft een individuele aanpak nodig. Ons doel? Pijnvrij en gezond bewegen!

Kiné Atelier is een praktijk kinesitherapie in de buurt van Boechout. Als kinesitherapeut gaan we aan de hand van een vraaggesprek op zoek naar eventuele oorzaken van uw klacht. Hierna volgt een onderzoek om het verhaal te doen kloppen. Door middel van manuele therapieoefentherapie en het behandelen van triggerpunten (dry needling) gaan we u goed mogelijk begeleiden naar een gezond lichaam bij uw kinesist in de buurt van Boechout.

Wanneer heeft u kinesitherapie nodig? Als u bewegingsproblemen heeft of pijn ervaart die u belemmeren in het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten, kan u baat hebben bij een bezoek aan de kinesitherapeut.

Wat mag u verwachten?

Na een vraaggesprek en onderzoek bekijken welke behandeling u nodig heeft. Bij Kiné Atelier in de buurt van Boechout zijn we gespecialiseerd in een aantal therapieën, zoals manuele therapie, dry needling (behandelen van triggerpunten), orofaciale therapie (kaakklachten) en algemene revalidatie na een operatie of door een sportblessure.

Bij Kiné Atelier in Boechout werken we ook preventief aan uw klacht. Als we weten wat de oorzaak van uw klacht is, kunnen we hier info, tips en oefeningen meegeven om herval te verminderen. In samenspraak wordt besproken wanneer u de oefeningen kan doen, want de oefeningen thuis volhouden is even belangrijk! Zijn er bepaalde bewegingen die ik niet mag uitvoeren? Kan ik de kans op blessures verminderen? Moet ik letten op houdingen tijdens het werken? Het zijn allemaal vragen waarmee u terecht kan bij Kiné Atelier, uw kinesist in de buurt van Boechout.

Kinesist in Mortsel - Kiné Atelier - Anamnese en onderzoek patiënt

Kiné Atelier: uw kinesist in Boechout

Ervaart u klachten bij het sporten of bij bepaalde bewegingen? Of wilt u verder revalideren na een operatie? Aarzel dan niet om een afspraak te maken voor een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. Klik hier voor meer info over het maken van een afspraak of gebruik onze handige online agenda.

Wat bieden we u aan als kinesist in Boechout?

Manuele therapie

Heeft u last van uw rug, nek of andere gewrichten? Dan is manuele therapie een meerwaarde! Manuele therapie richt zich op het mobiliseren, het oscilleren, het harmoniseren en het toepassen van zachte manipulaties van de gewrichten. We gaan op zoek naar de belemmerende factoren van het lichaam en wat de oorzaak van uw klacht is. Elke behandeling start met een anamnese.

Kinesitherapie

Kinesitherapie richt zich vooral op het menselijk bewegen. We hebben als doel de kwaliteit van het bewegen te behouden en te verbeteren. Gezond functioneren ligt hier aan de basis. We gaan op zoek naar stoornissen die uw activiteiten kunnen belemmeren en welke interne of externe factoren hierbij een rol spelen.

Oefentherapie

Veel klachten kunnen zowel preventief als op het moment van de klacht zelf verholpen worden door oefeningen. Bewegen is essentieel en uiterst belangrijk voor het lichaam. Afhankelijk van uw sport, hobby’s of werk kunnen we aangepaste oefeningen geven. Het voordeel van oefeningen? Deze kan u gemakkelijk thuis doen!

Dry needling

Dry needling is een behandeling voor spierpijnen, en spiergerelateerde klachten met al dan niet uitstralende sensaties. Er wordt een gesteriliseerde fijne naald door de huid heen ingebracht op een specifieke plaats, myofaciaal triggerpunt of een spierverharding. Het heeft als doel het wegnemen of verlichten van pijn en andere sensaties. Zelf ben ik erkend therapeut dry needling bij het BMST (Dry Needling Gent).

Medical taping

Medical taping kan worden toegepast bij veel verschillende soorten klachten. Het voordeel van deze taping is dat het snel kan aangebracht worden en direct resultaat geeft. Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen, of spieren te beïnvloeden om spanningstoename of juist afname te realiseren. De tape kan ook gebruikt worden voor houdingscorrectie, zwellingreductie en pijnvermindering.

Blessurepreventie

Blessurepreventie omvat zoals het woord al leest: “preventief blessures aanpakken”. Het is niet alleen belangrijk om van blessures te revalideren, maar de kans op blessures ook te doen dalen. Niets is leuker dan te blijven sporten en daarom is het belangrijk om uw lichaam te verzorgen. Preventief oefeningen doen heeft ook een positief effect op het herstel van een eventueel opgelopen blessure. Dit kan helpen om zo snel mogelijk  uw activiteiten te hervatten!

Temporomandibulair

Heeft u last van uw kaakgewricht? Heeft u last tijdens het eten? Ervaart u gespannen spieren door te knarsentanden of klemmen uw tanden? Na het onderzoeken van uw klacht kunnen we aan de hand van myofasciale technieken (zoals o.a. dry needling) en manuele therapie uw probleem aanpakken.

Pre- en postnataal

Prenatale en postnatale kinesitherapie zijn essentieel in het ondersteunen van vrouwen tijdens en na hun zwangerschap. We ontwikkelen samen een op maat gemaakt behandelplan dat aan de individuele behoeften en doelen voldoet. Kinesitherapie draagt bij aan het bevorderen van een positieve zwangerschapservaring en een snel herstel na de geboorte.

NIEUW! Geniet van een ontspannende massage in de buurt van Boechout! Gun uzelf een moment van rust en vergeet uw dagelijkse stress! Boek vandaag nog uw massage!

Massage in Mortsel - Momento Massage - Kiné Atelier

Wat zeggen klanten?

google
Zeer goed geholpen geweest door Amelie. Heeft de rugpijn in onderrug voor een groot stuk weg genomen door doel gericht oefeningen te doen. Goede praktijk.
google
Amelie is een vat vol kennis en enthousiasme. Ze helpt me ontzettend om gemotiveerd mijn probleem aan te pakken. Zowel voor als na mijn operatie. Toppertje!
google
Na 60 beurten vanwege een gescheurde kruisband, hebben zowel Kristof en Amelie mij enorm geholpen om mijn knie weer sterker te maken. Door leuke doordachte oefeningen (en aanmoedigingen) kon ik mijn zelfvertrouwen terugwinnen en dankzij fijne en grappige gesprekken zijn die sessies voorbijgevlogen.

Duizend maal bedankt Amelie en Kristof om 8 maanden lang mijn geintjes te verdragen.
google
Zeer gerichte oefeningen, Amelie is experte in dry needling. Ik raad de praktijk zeker aan!
google
Zeer tevreden van Kiné Atelier. Ik kon steeds onmiddellijk een afspraak krijgen en werd enorm goed en warm ontvangen door de vriendelijke kinesten. Mijn problemen werden effectief verholpen!

Of u nu komaf wilt maken met pijnklachten, of graag terug pijnvrij wilt kunnen sporten of actief bezig zijn: bij Kiné Atelier bent u aan het juiste adres. Als uw kinesist in Boechout hebben we alle technieken in huis. Door regelmatig bijscholingen te volgen, zijn we bovendien altijd up-to-date en dus als geen andere praktijk geschikt om uw klachten weg te nemen. Aarzel daarom niet om een afspraak te maken als u zoekt naar een kinesist in Boechout. Ook gewrichtsklachten, bewegingsproblemen en uitstralende pijn, kunnen we perfect behandelen in onze groepspraktijk in de buurt van Boechout. Kinesist nodig? Ga voor gezond en pijnvrij bewegen met een minimale kans op herval. Een greep uit onze specialisaties: Manuele therapie | Myofasciale therapie/dry needling | Pre- en postoperatieve revalidatie  | Prenatale kinesitherapiePostnatale kinesitherapie | Kaakklachten | Hoofdpijn | Rugschool | Ballet | Dans | Golf | Vechtsport. Klik hier voor meer info over onze kinesistenpraktijk in de buurt van Boechout.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.