Op zoek naar postnatale therapie in Mortsel?

Net een zwangerschap achter de rug? Dan is postnatale kinesitherapie in Mortsel een meerwaarde! Postnatale kinesitherapie focust op het herstellen van het lichaam na de bevalling, het optrainen van spieren en ondersteunen van sporthervatting. Samen gaan we opzoek naar wat uw lichaam als nieuwe mama nodig heeft.

Wat is postnatale therapie?

Zowel de zwangerschap als de bevalling hebben een grote impact op het lichaam. Om het herstel, de reconditionering van spieren en sporthervatting te ondersteunen, kan postnatale kinesitherapie gevolgd worden. Deze vorm van kinesitherapie focust zich op het versterken van buik- en bekkenbodemspieren, de lichaamshouding en ademhaling. Vervolgens wordt de algemene conditie en kracht opgebouwd om sportactiviteiten te kunnen hervatten.

Workout met baby
Bij deze workout wordt de baby betrokken. Dit heeft voordelen voor de baby (stimulatie van hechting en zintuigelijke ontwikkeling) en de mama (stimulatie van hormonen, een geluksgevoel en veilige hechting). Doorheen de tijd zal de workout aan de noden van de mama worden aangepast en de interactie met de baby verschillen.

Voor wie is postnatale therapie?

Deze vorm van kinesitherapie is geschikt voor vrouwen met specifieke klachten na de zwangerschap zoals rug- of nekpijn. Bijkomend is deze therapie ook geschikt voor vrouwen zonder specifieke klachten die hun herstel willen bevorderen of ondersteuning wensen rond sporthervatting. Reeds voor de nacontrole bij de gynaecoloog kan postnatale kinesitherapie opgestart worden, wanneer de mama zich hier klaar voor voelt (mogelijk binnen 2 weken na bevalling).

Heb je een specifieke klacht? Stel je vraag steeds vrijblijvend hier.

Net mama geworden? Maak een afspraak!

Maak een afspraak bij één van onze kinesisten. Wij proberen zoveel mogelijk te werken volgens de nieuwste inzichten door ons telkens bij te scholen. Heeft u toch een dringende vraag? Dan kan u ons altijd contacteren op het nummer 0468 30 29 08 of een email versturen naar info@kine-atelier.be. Klik hier voor meer info.

Welke therapeut in Mortsel kan u helpen?

Amelie

Welke therapeut in Mortsel kan u helpen?

Amelie

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.