We bieden een aantal specialisaties aan en we proberen u zo goed mogelijk te helpen.

Manuele therapie

Heeft u last van uw rug, nek of andere gewrichten? Dan is manuele therapie een meerwaarde! Manuele therapie richt zich op het mobiliseren, het oscilleren, het harmoniseren en het toepassen van zachte manipulaties van de gewrichten. We gaan op zoek naar de belemmerende factoren van het lichaam en wat de oorzaak van uw klacht is. Elke behandeling start met een anamnese.

Kinesitherapie

Kinesitherapie richt zich vooral op het menselijk bewegen. We hebben als doel de kwaliteit van het bewegen te behouden en te verbeteren. Gezond functioneren ligt hier aan de basis. We gaan op zoek naar stoornissen die uw activiteiten kunnen belemmeren en welke interne of externe factoren hierbij een rol spelen.

Oefentherapie

Veel klachten kunnen zowel preventief als op het moment van de klacht zelf verholpen worden door oefeningen. Bewegen is essentieel en uiterst belangrijk voor het lichaam. Afhankelijk van uw sport, hobby’s of werk kunnen we aangepaste oefeningen geven. Het voordeel van oefeningen? Deze kan u gemakkelijk thuis doen!

Dry needling

Dry needling is een behandeling voor spierpijnen, en spiergerelateerde klachten met al dan niet uitstralende sensaties. Er wordt een gesteriliseerde fijne naald door de huid heen ingebracht op een specifieke plaats, myofaciaal triggerpunt of een spierverharding. Het heeft als doel het wegnemen of verlichten van pijn en andere sensaties. Zelf ben ik erkend therapeut dry needling bij het BMST (Dry Needling Gent).

Medical taping

Medical taping kan worden toegepast bij veel verschillende soorten klachten. Het voordeel van deze taping is dat het snel kan aangebracht worden en direct resultaat geeft. Bij klachten aan het bewegingsapparaat wordt de tape vaak ingezet om gewrichten te ondersteunen, of spieren te beïnvloeden om spanningstoename of juist afname te realiseren. De tape kan ook gebruikt worden voor houdingscorrectie, zwellingreductie en pijnvermindering.

Blessurepreventie

Blessurepreventie omvat zoals het woord al leest: “preventief blessures aanpakken”. Het is niet alleen belangrijk om van blessures te revalideren, maar de kans op blessures ook te doen dalen. Niets is leuker dan te blijven sporten en daarom is het belangrijk om uw lichaam te verzorgen. Preventief oefeningen doen heeft ook een positief effect op het herstel van een eventueel opgelopen blessure. Dit kan helpen om zo snel mogelijk  uw activiteiten te hervatten!

Hoofdpijn

Last van migraine, spanningshoofdpijn of cervicogene hoofdpijn? Ook hier kunnen we u helpen! Eerst onderzoeken we welk type hoofdpijn u heeft en wat de oorzaak hiervan is. We stellen ons behandelplan hier op af. Aan de hand van manuele technieken, myofaciale (spier) technieken, triggerpunten en oefentherapie, nemen we u hoofdpijn weg of verminderen we ze.

Orofaciaal (kaakklachten)

Heeft u last van uw kaakgewricht? Heeft u last tijdens het eten? Ervaart u gespannen spieren door te knarsentanden of klemmen uw tanden? Na het onderzoeken van uw klacht kunnen we aan de hand van myofasciale technieken (zoals o.a. dry needling) en manuele therapie uw probleem aanpakken.

Vestibulaire problematiek

Last van duizeligheid? Of heeft u BPPV? Door het toepassen van bepaalde technieken of oefeningen kunnen we uw duizeligheid verhelpen.

Pre- en postoperatief

Na een operatie moet u vaak nog revalideren. Ons doel is niet alleen manueel te behandelen, maar ook gerichte oefeningen te geven. Aan de hand van tips bij alledaagse handelingen, proberen we uw revalidatie zo aangenaam mogelijk te maken. MAAR niet alleen na een operatie is het belangrijk om te revalideren, ook ervoor kan u therapie krijgen. Dit kan zinvol zijn om een bepaald kracht of lenigheid te verkrijgen voor de operatie.

Postnatale kinesitherapie

Heeft u net een zwangerschap achter de rug? Dan is postnatale een meerwaarde! Postnatale kinesitherapie focust op het herstellen van het lichaam na de bevalling, het optrainen van spieren en ondersteunen van sporthervatting. Samen gaan we opzoek naar wat uw lichaam als nieuwe mama nodig heeft.

Prenatale kinesitherapie

Prenatale kinesitherapie, ook wel bekend als zwangerschapskinesitherapie, is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op de gezondheid en het welzijn van zwangere vrouwen. Deze therapie is gericht op het behouden of verbeteren van de fysieke conditie van zwangere vrouwen en het verminderen van de ongemakken en mogelijke complicaties die tijdens de zwangerschap kunnen optreden.

Algemene revalidatie

Heeft u last van kortademigheid of duizeligheid? Is u conditioneel niet in topvorm of ervaart u andere fysieke belemmeringen of problemen? Bij elke klacht proberen we u zo goed mogelijk te begeleiden, te informeren en te laten herstellen.

Bekijk zeker ook onze andere specialiteiten

Maak een afspraak!

Afspraak
Kinesist in Mortsel - Kiné Atelier - Kristof De Wit De Wit

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.