Op zoek naar een behandeling tegen hoofdpijn in Mortsel?

Wordt u gehinderd door een bandgevoel rond het hoofd, een bonzende pijn in de schedel of concentratieproblemen? Dan is kinesitherapie in Mortsel een meerwaarde! Na een uitvoerig vraaggesprek en onderzoek, wordt uw hoofdpijn aangepakt met manuele therapie, myofasciale (spier) technieken en oefentherapie. We beogen hiermee een vermindering tot afname van de hoofdpijn.

Wat is hoofdpijn?

Hoofdpijn is een verzamelterm voor pijnen die we voelen in de voor- en/of achterzijde van ons hoofd en kent verscheidene oorzaken.  Het wordt gekenmerkt door symptomen zoals een bandgevoel rond het hoofd, zeurende of bonzende pijn in de schedel, concentratieproblemen, wazig zicht, gevoeligheid voor licht…

Hoe behandelen we hoofdpijn?

Er wordt gestart met een vraaggesprek en onderzoek om te achterhalen welk type hoofdpijn u heeft tezamen met eventuele aanwezigheid van dysfuncties in de nek- of schouderregio die hieraan gerelateerd kunnen worden en bijkomende onderhoudende factoren (stress, slaaphouding…). Vervolgens wordt er een individueel behandelplan opgesteld. Aan de hand van manuele technieken (zachte mobilisaties en manipulaties), myofasciale technieken (spierstretching, triggerpunten of dry needling) en oefentherapie, wordt er gedoeld op een afname van de frequentie en intensiteit van de hoofdpijnklachten.

Voor wie is kinesitherapie bij hoofdpijn geschikt?

Enkele mogelijke klachten waarmee u bij ons terecht kunt:

  • Migraine
  • Spanningshoofdpijn
  • Cervicogene hoofdpijn
  • Medicamenteuze hoofdpijn
  • Clusterhoofdpijn
  • Aangezichtspijn
  • Hoofdpijn die komt door schouder-, kaak- of nekproblematiek
  • Hoofdpijn na whiplash

Heb je een specifieke klacht? Stel je vraag steeds vrijblijvend hier.

Een bandgevoel, een bonzende pijn in de schedel of concentratieproblemen? Maak een afspraak!

Maak een afspraak bij één van onze kinesisten. Wij proberen zoveel mogelijk te werken volgens de nieuwste inzichten door ons telkens bij te scholen. Heeft u toch een dringende vraag? Dan kan u ons altijd contacteren op het nummer 0468 30 29 08 of een email versturen naar info@kine-atelier.be. Klik hier voor meer info.

Welke therapeut in Mortsel kan u helpen?

Amelie

Kristof

Kinesist in Mortsel - Kiné Atelier - Kristof De Wit De Wit

Welke therapeut in Mortsel kan u helpen?

Amelie

Kristof

Kinesist in Mortsel - Kiné Atelier - Kristof De Wit De Wit

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.