Op zoek naar dry needling in Mortsel?

Wordt u gehinderd door een gevoel van stijfheid of pijn in de spieren? Worden uw bewegingen geremd door stramme spieren? Dan is dry needling in Mortsel een meerwaarde! Deze behandeltechniek speelt in op de pijnlijke triggerpunten met behulp van zeer fijne naalden om op deze manier bij te dragen tot een afname van spierspanning en pijn.

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandeltechniek waarbij een zeer fijne naald in een triggerpunt wordt ingebracht. Een triggerpunt is punt in de spier dat gevoelig is voor druk, rek of uitvoering van zijn normale functie. Mogelijks kan dit punt ook gerefereerde pijn geven. Het wordt gekenmerkt door symptomen zoals spierzwakte of -stijfheid, pijn en mogelijks reacties zoals zweten of kippenvel.

De behandeling wordt gestart met het nauwkeurig bepalen van het triggerpunt dat pijn geeft. Dit kunnen er ook meerdere tegelijkertijd zijn. De therapeut zal altijd gebruik maken van ontsmettingsalcohol en steriel verpakte naalden. De naald zelf zal u niet voelen vermits deze zeer fijn is. U kan mogelijks kortstondig een opflakkering van uw symptomen ervaren door de reactie van de spier. Achteraf kan u symptomen zoals stijfheid of een lichte toename van pijn ervaren. Na ongeveer een dag zouden jouw symptomen moeten beteren.

Wat zijn de effecten van dry needling?

Dry needling kent verscheidene effecten. Hieronder vindt u de voornaamste effecten terug:

  • Vergroting van de doorbloeding van de spier. Hierdoor zal de spier meer zuurstof krijgen en ondersteunen in het afvoeren van afvalstoffen.
  • Er zullen minder spontane spiercontractie optreden.
  • Vermindering van de pijngevoeligheid, m.a.w. een daling in pijn.
  • Verbeteren van bewegingsmogelijkheden en verminderen van stijfheid.
  • Preventie van het ontwikkelen van een chronische klacht.
  • Neurologische klachten zoals spasticiteit verminderen.

Voor wie is dry needling?

Dry needling is geschikt voor personen die bovenstaande klachten vertonen met afkomst van de spier. Dit duidt bijvoorbeeld op overbelasting van de kuitspieren na een langdurige wandeling, overbelasting of stress gerelateerde klachten van de nekspieren of aanhoudende lage rugpijn. Bijkomend kan dry neelding een meerwaarde bieden bij neurologische aandoeningen, zoals hersenbloeding, Multiple Sclerose of Parkinson.

Heeft u een specifieke klacht. Stel uw vraag steeds vrijblijvend hier.

Hoofdpijn, nekpijn, rugklachten, kaakklachten of andere klachten? Maak een afspraak!

Maak een afspraak bij één van onze dry needling therapeuten in Mortsel. Wij proberen zoveel mogelijk te werken volgens de nieuwste inzichten door ons telkens bij te scholen. Heeft u toch een dringende vraag? Dan kan u ons altijd contacteren op het nummer 0468 30 29 08 of een email versturen naar info@kine-atelier.be. Klik hier voor meer info.

Welke therapeut in Mortsel kan u helpen?

Kristof

Kinesist in Mortsel - Kiné Atelier - Kristof De Wit De Wit

Welke therapeut in Mortsel kan u helpen?

Amelie

Kristof

Kinesist in Mortsel - Kiné Atelier - Kristof De Wit De Wit

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.